Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Aikido: Η ιδανική πολεμική τέχνη για να ασκούνται μαζί γονείς και παιδιά. Οικογενειακή συνδρομή – 50%

Η τέχνη του Aikido 

Είναι η μοναδική πολεμική τέχνη, στην οποία γονείς και παιδιά  μπορούν να ασκούνται μαζί στην αυτοάμυνα καθώς δεν υπάρχουν αγώνες και πίεση για πρωταθλητισμό.Το Αικίντο μαθαίνει σε όλους την αξία της εναρμόνισης για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και την επίλυση των διαφορών χωρίς βία. Ταυτόχρονα όμως εάν και εφόσον είναι αναγκαίο, οι ασκούμενοι μπορούν να υπερασπιστούν αποτελεσματικά τον εαυτό τους με τη χρήση των τεχνικών αυτοάμυνας.

Χωρίς βία και ανταγωνισμό

Η απουσία των αγώνων και της βιαιοπραγίας διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο περιβάλλον ιδανικό για άσκηση. Ο σεβασμός, η συνεργασία και η συνεχής προσπάθεια είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της παράδοσης των πολεμιστών σαμουράι από την οποία γεννήθηκε η τέχνη του Αικίντο, ενώ ταυτόχρονα οι ασκούμενοι έρχονται σε επαφή με την πλούσια ιαπωνική παράδοση και τα στοιχεία του πολιτισμού της.

Ιδανική άσκηση και αυτοάμυνα

Οι διατάσεις, οι αερόβιες και οι ισομετρικές ασκήσεις που περιέχει το Αικίντο, είναι ιδανικές για μικρούς και μεγάλους. Οι τεχνικές αυτοάμυνας περιλαμβάνουν ρίψεις και ακινητοποιήσεις καθώς και την χρήση των παραδοσιακών όπλων (ξύλινο σπαθί και κοντάρι).

Οικογενειακά οφέλη

Η ταυτόχρονη ενασχόληση γονέων και παιδιών με την τέχνη του Αικίντο  πέρα από τα ατομικά οφέλη, σωματικά και ψυχολογικά, συνεισφέρει στην επικοινωνία μέσα στην οικογένεια. Οι γονείς έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση μαθαίνοντας αυτοάμυνα μαζί με τα παιδιά τους.

Οικογενειακή συνδρομή – 50% για κάθε επιπλέον μέλος

Η άσκηση είναι απαραίτητη σε ενήλικες και παιδιά. Η οικογενειακή συνδρομή στο Kodokan καλύπτει τα μέλη της οικογένειας κάθε ηλικίας. Μετά την πρώτη εγγραφή, για κάθε επιπλέον μέλος οικογένειας σε όλα τα τμήματα, παιδιών και ενηλίκων, η συνδρομή μειώνεται στο μισό.

Top