Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αικίντο Βορείων προαστείων – Kodokan υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ο Βασίλης Βατικιώτης είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Kodokan από το 2011 και σήμερα πρόεδρος του συλλόγου. Προπονήθηκε για αρκετά χρόνια στην τέχνη του Aikido στην Ολλανδία .

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα 12 του μένει στην Πεύκη. Η οικογένεια του έχει μακροχρόνιες ρίζες στο δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, από το 1929, καθώς ο πρώτος Βαζος ως πρόσφυγας από την Σμύρνη ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Μαγκουφάνα, σημερινή Πεύκη. Πήγε γυμνάσιο και λύκειο στο σήμερινό 1ο Γυμνάσιο Πεύκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 1997 μετοίκησε στην Αγγλία όπου και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ και απέκτησε τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών πάνω στην Επιστήμη των Υπολογιστών. Το 1998, με την περάτωση των σπουδών του, εγκαταστάθηκε στην Ολλανδία όπου για 4 χρόνια δούλεψε ως μηχανικός και προγραμματιστής σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα, σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Θεωρεί τα χρόνια που πέρασε στην Ολλανδία ως από τα πλέον γόνιμα της ζωής του καθώς διδάχθηκε και έμαθε την συνεργασία και την αποτελεσματικότητα. Το 2002-2003 τον βρίσκει πίσω στην Ελλάδα για να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία, όπου και κατά την διαρκεια αυτής είχε σοβαρή επιπλοκή στην υγεία του. Από το 2004 κινείται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αυτό δεν εμπόδισε την επαγγελματική πορεία του και την ενασχόληση του πάνω στον επαγγελματικό του χώρο. Από το 2005 δουλεύει στο ερευνητικό κέντρο Δημόκριτος, ενώ απο το 2011 αναπτύσσει παράλληλη δραστηριότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με το μπάσκετ σε αμαξίδιο, ως παίχτης του ΠΑΣΚΑ, με συμμετοχές στο αγωνιστικό πρωτάθλημα της ΟΣΕΚΑ, ενώ απο το 2009 δραστηριοποιείται αρχικά ως συμμετέχον και έπειτα ως εκπαιδευτής στα εκπαιδευτικα προγράμματα ανεξάρτητης διαβίωσης της του μη κερδοσκοπικού σωματείου Άλλη Όψη, όπου και έχει έρθει σε επαφή, εκπαιδευτεί και εκπαιδεύσει πλήθος Ατόμων με Αναπηρία.

Ανέκαθεν μου άρεσαν οι πολεμικές τέχνες.

Η κίνηση, η φόρμα, τα παραγγέλματα στην προπόνηση, το τελετουργικό στις επίσημες παρουσιάσεις, οι στολές, επίσημες και μή.

Επιπλέον, γοητευόμουν από την μαχητική ικανότητα του αμύνεσθαι, την δυνατότητα να μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και τους ανθρώπους που νοιάζεσαι απέναντι σε ένα, αρκετές φορές, εχθρικό περιβάλλον.

Έτσι όταν είδα για πρώτη φορά επίδειξη Aikido, ένιωσα οτι είχα βρει την τέχνη που μου ταιριάζει. Κάτι κομψό, ταυτόχρονα αποτελεσματικό και συνάμα κάτι που θα με βοηθούσε στο να κατανοήσω τον εαυτό μου και τον κόσμο καλύτερα.

Το Aikido με συντρόφευσε σε χρόνια απαιτητικά, όταν προσπαθούσα να βρω τα πατήματα μου στο εξωτερικό σαν νέος εργαζόμενος και σε χρόνια πολύ δύσκολα, καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι.

 Η ίδια αίσθηση, η απελευθερωτική αίσθηση του Ukemi, εξακολουθεί να με συντροφεύει και σήμερα. Και τελικά, αυτή η αίσθηση ελευθερίας, η νίκη επί του φόβου, είναι ότι έχω αποκομίσει από το Aikido.

Με αυτήν την αίσθηση κατεβαίνω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, έχοντας την ανάγκη να φτιάξω κάτι για τον εαυτό μου, για τους ανθρώπους που αγαπώ και για τον τόπο που ζω.

Σας ευχαριστώ”

Βασίλης Βατικιώτης

Ο Βασίλης Βατικιώτης θέτει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης με τον συνδυσμό «δήμος μπροστά +» του Μάριου Ψυχάλη.

Εκ μέρους του συλλόγου Αικίντο Βορείων Προαστείων – Kodokan ευχόμαστε στον Bασίλη κάθε επιτυχία.

Top